Toplumsal normlar insanlar üzerinde psikolojik etkilere sahiptir. Her insanın içinde psikopat bir yan vardır. Kimi insanlar bunu başarılı bir şekilde saklayabilirken, kimi insanlar açığa çıkmasından korkarak hareket edebilir.
Psikopatların Zihninde Neler Oluyor?
Psikopat ruhlu insanlar dışarıdan normal görünebilir. Bu insanlar gerçek kimliklerini saklamak için zihinlerinde mücadele ederler. Psikologlar tarafından yapılan incelemelere göre, psikopat insanların masum yüzlerinin arkasında nasıl bir gerçek kimlik sakladıkları tahmin edilemez.
Psikopatlar Duygu Yoksuludur
Psikologlar ve araştırmacılara göre her psikopat zekidir. Bu insanlar duygulardan yoksundur. Utanma duygusu eksik olabilir ve çekici veya çekici olmayan insanlardan oluşabilirler. Psikopatlar, ceza ve kurallara aldırış etmeyen kişilikleriyle, insanları kullanma, duygularını suiistimal etme ve kişisel ilişkileri sürdürememe özelliklerine sahiptir. Bu insanlar hiçbir duygusal acı hissetmezler ve en sevdikleri insanların ölümüne bile üzülmezler. Genellikle üzülmüş gibi yaparlar, ancak tam anlamıyla acı hissetmezler.
Ruhsal Dengesizlik Hâkimdir
Aynı şekilde, fiziksel acıya karşı duyarsız olan psikopatlar, sağlam bir düşünce sistemine sahip oldukları için kanlarının akmasından etkilenmezler. Aynı zamanda riskten kaçınmama, korkmama ve aldıkları risklerin sonuçlarını düşünmeme eğilimindedirler. Bazen çok vicdansız olabilirler, bazen ise normalden daha şefkatli. Bu insanlarda ruhsal dengesizlik hakimdir. Empati yeteneklerini yitirdikleri için sosyal algıları hissizleşmiş bireylerdir. Antisosyalliği içinde barındırabilir Psikopatlığı antisosyal kişilik bozukluğundan ayıran en temel özellik, davranışlara yansımayan içsel duygu ve düşüncelerdir. Antisosyallik, uzun süreli ilişkileri sürdürememe ve özellikle "ghost" yapan insanları içerir.
Ghost Yapmak Nedir?
Ghostlamak, bir insanın ilişkinin ortasında hiçbir neden belirtmeden ortadan kaybolmasıdır. Buna benzer şekilde, insanın hayalet gibi olması anlamına gelir. Ghostlayan kişiden hiçbir şekilde haber alınamaz, duygular ifade edilemez veya herhangi bir açıklama duyulmaz.
Ruhsal Travma Sonucunda Ortaya Çıkabilir
Toplum içinde ruhsal travmaya yol açan olaylar yaygındır. Araştırmalar, her iki kişiden birinin bu tür olaylarla en az bir kez karşılaştığını gösteriyor. Suç oranının yüksek olduğu yerlerde yaşayan insanlar, daha fazla ruhsal travma yaşayabilir ve psikopatlık duygusunu benliklerine yerleştirebilir. Depresyonla birlikte gelen travmalar sonucunda kişi içine kapanabilir veya aslında olduğundan daha neşeli görünebilir. Yapılan incelemelere göre duygular zamanla körelir ve etkisini tamamen yitirerek duygusuz bir insana çevirebilir.