Kayseri’de kamu huzurunu bozan toplam bin 468 araca ceza kesildi! Kayseri’de kamu huzurunu bozan toplam bin 468 araca ceza kesildi!

M.S. 3 yüzyılda İmparator Gordianus dönemindeki sikkelere rastlanan, Romalılar'dan başlayarak Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular, Dulkadiroğulları, Karamaoğulları ve Osmanlılar’ın iç ve dış surlarını tamir ve tadil ederek, önemli bir bölümü günümüze ulaşan Kayseri Kalesi bugünlerde çevresindeki reklam billboardları arasında adeta esir kalıyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tarihi Kayseri Kalesi’nin etrafındaki billboardları gören bazı vatandaşlar, “Yabancılar tüm dünyaya göstermek için tarihi eserlerini ön plana çıkarırlar, bizimkiler de reklam billboardlarını etrafında adeta çevreleyip tarihi eseri gölgelemişler. Çok çirkin bir görüntü oluşturuyor” diye yorumda bulundular.