Biz hep genç kalmak istesek de, vücudumuzun gelişimi sürekli ilerlemekte. Bu süreci kontrol altına almak bizim elimizde. Eğer bu gelişimde dikkatli davranırsak, gerek cilt sağlığımızı gerek bünyemizin sağlığını yeterince kontrol altına alırsak, fazla yaşlanmış görünmekten ve hissetmekten kurtulmuş oluruz.

Sağlığımız ve cildimizin sağlığı için neler yapmalıyız:

Su İçmek: 
En önemli etkenlerden biride bol su içmektir. Ciltteki yaşlanma sebeplerinden biri susuz kalarak kuruması ve kırışıklığa zemin hazırlamasıdır. Su, bünyemiz içinde önemlidir. Vücudumuzun temizleyicisi de sudur. Günde en az 1,5 litre su içilmesi, cildin yaşlanmasını geciktirirken, sağlık ve enerjinizde de büyük ilerleme sağlar. Sindirim problemlerinin önüne geçen düzenli ve yeterli su tüketimi, kalbin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Adsız Tasarım (92)

Doğru Beslenme:  
Genç kalmanın başka bir sırrı sağlıklı besinler tüketmemizdir. Vücudumuza iyi gelmeyen besinlerle beslenmemeliyiz. Örneğin, kan grubuna göre beslenme listeleri mevcuttur; onların önerilerine göre bir yemek listesi oluşturabilirsiniz. Sağlıklı yağlar açısından zayıf bir diyetiniz varsa ve yeterince protein almıyorsanız, vaktinden önce yaşlanırsınız. Şekeri azaltın; şeker molekülleri kolajen liflerine bağlanarak liflerin esnekliğinin azalmasına ve cildin yaşlanmasına neden olur.  

Adsız Tasarım (91)

Egzersiz Yapmak:  
Egzersizi günlük rutin haline getirmek, sağlıklı yaşlanmanın vazgeçilmezidir. Zihinsel ve fiziksel yönden esneklik kazanmanızı sağlayan egzersizlerle yıllara meydan okuyabilirsiniz.

Adsız Tasarım (94)

Masterchef’te Kayseri detayı: Herkes yapmak ister ama… Masterchef’te Kayseri detayı: Herkes yapmak ister ama…

Uykunun Önemi:

Sabah erken kalkın ve en az 7 saatlik bir uyku için vakit ayırın. Uykuda hücrelerin tamir mekanizması çalışır. Uyku sırasında gençlik hormonu ve ayrıca cilt ile savunma sisteminizi güçlendiren melatonin salınır.

Güneşe dikkat!

Doğrudan güneşin zararlı ışınlarından kaçının ve mutlaka koruyucu kullanın. En etkili anti-aging önlemlerden biri de düzenli olarak güneş koruyucu kullanmaktır. Güneş, ultraviyole etkisiyle cildimize zarar veren, daha erken kırışmamıza ve cildimizde leke oluşumuna neden olur. Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma etkisi olan bir güneş koruyucu kullanmalısınız.

Olumsuz Etkenler:

Sigara ve alkolden uzak durun. Sigara içmek, vücudunuza ve cildinize yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir. Kollajen kırılmasına ve kırışıklık oluşumuna neden olur. Sigara içmek ayrıca ciltteki su miktarını azaltarak cilde kuru ve mat bir görünüm verir. Uzun süre ve fazla miktarda alkol kullanımı, damarların sürekli olarak genişlemesine ve büyümesine yol açar. Bu da yüzünüzde kızarıklığa ve şişkinliklere sebep olabilir. Doğal renk tonunun kaybolması ve kalıcı, yamalı kızarıklıklar uzun vadeli etkiler arasında yer alır.

Kaynak: Haber Merkezi