Kayseri Haber - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından DHA Kayseri Bölge Şefi Olcay Düzgün ve muhabir Furkan Kavuklu, Elbistan ilçesine giderek yayın yapıyordu. Canlı yayında, Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi ve birçok binanın yıkılışı kaydedildi. Depremin hemen öncesinde, uyumak için teyzesinin zemin kattaki dairesine giren Ömer Faruk Gürbüz ve ailesi, yıkılan binanın enkazında kaldı. Gürbüz, annesi Hikmet Purcuklu, hamile eşi Gözde Gürbüz, 9 yaşındaki kardeşi Halil Buğra Gürbüz, teyzesi ve kuzenleriyle birlikte kurtarılmayı bekledi. 19 saat sonra dışarıdaki akrabaları tarafından enkazdan çıkarılan Ömer Faruk Gürbüz, ailesini kaybetti. Tedavisinin ardından TIR şoförlüğüne başlayan Gürbüz, deprem psikolojisi nedeniyle yalnız kalmanın kendisine iyi geldiğini belirtti.
'Kafamızı bile kaldıramadan enkazda kaldık'
Yaşadığı süreci anlatan Gürbüz, "Ben 19 saat boyunca enkazda kaldım. İlk depremde annem, eşim ve kardeşimle birlikteydim. İlk depremden sağ çıktık. İkinci depreme de soğukta duramadığımız için Nurten teyzemin evine girmek zorunda kaldık. Ev, giriş katında olduğu için sağ çıkarız, diye düşündük. Eve, teyzelerim, kuzenlerimle birlikte yaklaşık 12 kişi girdik. Eve girince herkes yatma vaziyeti aldı. Üşümüş ve yorulmuştuk. Yatarken yeniden deprem oldu. Kafamızı bile kaldıramadan enkazda kaldık. Sonrasını hiç hatırlamıyorum. Bilincim kapandı. Enkazda, kolumun üzerinde eşimin cansız bedeniyle kaldım. O anki psikolojiyi Allah düşmanımın başına vermesin. Kuzenlerim yardıma geldi ve 'Biz seni kurtaracağız, iyi ol' dediler. Ben nefes almakta çok zorlanıyordum. Önce Elbistan Devlet Hastanesi'ne götürdüler, sonra Kayseri'ye gönderdiler. Kayseri'den sonra Ankara'ya ve yeniden Kayseri'ye geldim. Şu an sol kolum iflas derecesinde. Sol kolum tutmuyor. Yeni yeni kendine gelmeye başladı" ifadelerini kullandı.
'Psikolojimden ötürü insan yalnız kalmak istiyor'
Hayalinin TIR ile Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu belirten Gürbüz, "TIR sektörüne geçiş yaptım. Bu işi seviyorum. Önceden de yapmayı istiyordum. Bu zamana nasip oldu. Depremden 2 yıl sonra, TIR şoförü olarak hayatıma devam ediyorum. İleride Avrupa şoförü olup TIR'cılığa devam etmek istiyorum. Psikolojimden ötürü, insan yalnız kalmak istiyor. TIR'ı da bunun için en iyi iş olarak düşündüm. Depremde 8 aylık hamile eşim, 9 yaşında kardeşim bir de annem rahmetli oldu. Bütün herkesten Allah razı olsun. Herkes ayrı ayrı seferber oldu. Enkazdan çıktıktan bir süre sonra YouTube'dan araştırırken, enkazda kaldığım binanın yıkıldığını gördüm. Daha önce de görmüştüm ama deprem psikolojisinden dolayı hatırlamıyordum" diye konuştu.
'Kurtulduğuna hiç sevinmedi'
Ömer Faruk Gürbüz'ü, enkazdan çıkaran kuzenlerinden Haydar Erden, "Geceki yakalandığımız deprem, çok korkunçtu. Evde uyuyordum. O zamanlar nişanlıydım. Nişanlım uyandırdı. Apar topar kalkıp gittik. Elbistan sanayisinde esnafım. Ağabeyimle birlikte, oradaki dükkana gittik. Saat gündüz 12.00 civarıydı. Evden değerli eşyalarımızı alıp çıktık. Deprem olduktan sonra, süt kardeşim Ömer ve teyzelerimin enkaz altına kaldığı haberi geldi. Epey bir çalışma sarf ettik. Önce teyzelerimden birini çıkardım. Sonra kuzenim İsa'yı çıkardık. Süt kardeşimi çıkarmaya çalıştık. Yaklaşık 19 saat sürdü. Sonrasında annesinin cansız bedenine ulaştık. 2-3 gün sonra da kardeşinin cansız bedenine ulaştık. Aynı şekilde 3 gün sonra eşinin cansız bedenine ulaşabildik. Zordu yani. Ömer'in kurtulduktan sonra bana tepki olarak kurtulduğuna hiç sevinmedi, 'Eşim öldü ben niye yaşıyorum?' gibi ifadeleri oldu. Rabb’im bu acıyı hiç kimseye yaşatmasın" dedi.