ERÜ Öğrencileri 3-4 Mart’ta İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Alacak
Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) İŞKUR Gençlik Programı kapsamında çalışacak öğrenciler için 3-4 Mart 2025 tarihlerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlenecek. Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleşecek eğitimlere katılım zorunlu olacak.
İŞKUR Gençlik Programı kapsamında çalışacak öğrenciler belirlendi
Kayseri’de günlük 1.083 TL ücret alacak öğrenciler, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlenmişti. Erciyes Üniversitesi'ne ayrılan 1.473 kişilik kontenjan için kura çekimi geçtiğimiz hafta tamamlandı. İŞKUR ve Kayseri’deki devlet üniversitelerinin iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, öğrencilerin belirlenen sorumluluk alanlarında çalışacakları açıklandı.
Öğrenciler kaç saat çalışacak, ne kadar ücret alacak?
Seçilen öğrenciler, 3 Mart 2025 tarihinden itibaren haftada en fazla 3 gün, günlük 7,5 saat çalışacak. Çalıştıkları her gün için 1.083 TL ödeme alacaklar.
İŞKUR Gençlik Programı kapsamında çalışacak öğrenciler için iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlenecek. Eğitimler 3 Mart ve 4 Mart 2025 tarihlerinde saat 13.30’da Sabancı Kültür Sitesi’nde yapılacak. Üniversite yönetimi, program kapsamında çalışacak tüm öğrencilerin bu eğitimlere katılmasının zorunlu olduğunu duyurdu.