Kayseri’de toplu taşıma ücretleri yükselirken, hizmet kalitesi neden yerinde sayıyor? Yüksek fiyatlar, düzensiz seferler ve kalabalık araçlar vatandaşları zorluyor. Peki, yetkililer bu soruna kalıcı bir çözüm üretecek mi

Kayseri’de toplu taşıma ücretleri son yıllarda sürekli artarken, hizmet kalitesi aynı oranda yükselmiyor. Vatandaşlar, pahalı ve yetersiz ulaşım hizmetleri nedeniyle her gün mağduriyet yaşıyor. Peki, Kayseri’de toplu taşıma neden bu kadar pahalı ve neden hâlâ çözüm üretilemiyor?

Özellikle son yapılan zamlarla birlikte, otobüs ve tramvay ücretleri vatandaşın cebini yakmaya başladı. Öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar için ulaşım, neredeyse bir lüks haline geldi. Üstelik pahalı olan sadece bilet fiyatları değil; ulaşımda yaşanan aksaklıklar, otobüs saatlerinin düzensizliği ve araçların aşırı kalabalık olması gibi sorunlar da her geçen gün büyüyor.

Kayseri gibi gelişmekte olan bir şehirde, toplu taşımanın hem uygun fiyatlı hem de konforlu olması beklenirken, ne yazık ki durum tam tersi. Ulaşım hizmetleri özel sektöre devredildikçe kâr odaklı bir sistem oluşturuluyor ve vatandaşın mağduriyeti göz ardı ediliyor. Üstelik alternatif ulaşım seçeneklerinin yetersizliği, vatandaşları pahalı toplu taşımaya mecbur bırakıyor.

Belediyenin ulaşımda fiyat düzenlemelerini yaparken, halkın alım gücünü de göz önünde bulundurması gerekiyor. Çünkü ulaşım, temel bir ihtiyaçtır ve vatandaş için bir yük değil, bir hak olmalıdır. Peki, Kayseri’de yetkililer bu soruna ne zaman kalıcı bir çözüm bulacak? Yoksa ulaşım, Kayseri halkı için giderek artan bir külfet olmaya devam mı edecek?