Kayseri'de kamuoyunda gündem olan EDS tartışmalarına Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'da yeni bir soluk getirdi. Başkan Palancıoğlu, İnsanlar ceza yedikten sonra hızı düşüreceklerini belirtti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Sakıp Sabancı'yı ölüm yıl dönümünde ailesinden bile önce andı! Başkan Memduh Büyükkılıç, Sakıp Sabancı'yı ölüm yıl dönümünde ailesinden bile önce andı!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu: “EDS, kasisler ve rampalar üçüncü dünya ülkeleri için olacak sistemler. Kurallara uyulan ülkelerde bunların hiçbirine gerek yok” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Mustafa Palancıoğlu, “EDS, kasisler ve rampalar üçüncü dünya ülkeleri için olacak sistemler. Kurallara uyulan ülkelerde bunların hiçbirine gerek yok. EDS’den vatandaşlar şikayetçi olacak. Trafik çok rahatlayacak. İnsanlar ceza yedikten sonra hızı düşürecek. Ama mevcut araçlar o kadar lüks ki, 70-80 kilometre hız ile gidildiğinde araba duruyor gibi hissettiriyor. Keşke kurallara uyulsa ve bu sistemlere gerek kalmasa. Şehir içinden şehir dışına gidilebilmesi için, örneğin OSB’ye gidilebilmesi için birkaç tane daha şehrin içini rahatlatacak çevreyolları yapılması lazım. Battı çıktılar şehrin merkezine zararlı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: 1HA