Talas Belediyesi'nin 2019 yılında başlattığı Antika Pazarı, Kayseri'de kültür ve sanata değer katan önemli etkinliklerden biri olarak her ayın ikinci pazar günü nostalji severleri bir araya getiriyor. Mevlana Mahallesi Pazar Yeri'ne taşınmasının ardından daha geniş kitlelere ulaşan pazar, geçmişe özlem duyanlara özel bir deneyim sunuyor. Halı, kilim, seccade, tesbih, saat, eski para, pul ve nostaljik ev eşyaları gibi binlerce ürünü ziyaretçilerle buluşturan Antika Pazarı, sadece Kayseri’den değil, Türkiye'nin dört bir yanından antika meraklılarının ilgisini çekiyor.

Her ay Talas ve Kayseri halkına farklı bir gün yaşatan bu etkinlik, 10 Kasım’da kapılarını tekrar açarak meraklılarına geçmişin izlerini taşıyan benzersiz bir alışveriş deneyimi yaşatacak. Kurulduğu günden bu yana yoğun ilgiyle takip edilen ve üç ay önce Mevlana Mahallesi Pazar Yeri’ne taşınan Antika Pazarı, geçmişe duyulan özlemin giderildiği imkân ve ortamlar sunuyor.

Adsız Tasarım (47)

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Kayseri’ye kazandırdığı ekonomiye dayalı önemli kültür-sanat etkinliklerinden birisi olan Antika Pazarı, 2019 yılında tarihi Harman Meydanında başlayan yolculuğunu Mevlana Mahallesi Pazar Yeri’nde sürdürüyor.

Daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla taşındığı yeni yerinde nostalji meraklılarına renkli seçenekler sunan Antika Pazarında halı, kilim ve seccadelerden tesbihe, saat, para ve puldan nostaljik ev eşyalarına kadar binlerce ürün satışa sunuluyor. Kayseri’den olduğu kadar Türkiye’nin değişik bölgelerinden antika satıcılarının da ilgi gösterdiği Antika Pazarı, şehrin en dikkat çeken sosyo-kültürel etkinlikleri arasında yer alıyor.

Osmanlı’nın unutulmaya yüz tutmuş bühtan kelimesi ne anlama geliyor? Osmanlı’nın unutulmaya yüz tutmuş bühtan kelimesi ne anlama geliyor?

Her ayın ikinci pazar günü kurulması gelenek haline gelen Antika Pazarı, 10 Kasım Pazar günü yine Talas ve Kayseri halkına farklı bir gün yaşatacak.

Kaynak: Kurum Bülteni