Festivalde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Ocak 2016 yılında açıklanan 17 Küresel Hedefin ve bu hedeflerin birbirleriyle ilişkilerinin daha iyianlaşılmasını sağlamak amacıyla ilgili hedeflerle etiketlenen filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar ve müzisyenler yer alacak. Tüm gösterimler ücretsizdir!

SYFF karmaşık küresel sorunlar karşısında sıradan insanların ürettiği ve hayata geçirdiği yaratıcı çözümler içeren belgesellerle bir kez daha Antalya’da izleyicileriyle buluşuyor. Kosta Rika, İspanya, Haiti, Etiyopya, ABD; Hindistan, Kongo, Fransa, Almanya, Mozambik, Filistin, İsrail, Burkina Faso, Sri Lanka, Solomon Adaları, Bangladeş, Hollanda, Avusturya, İtalya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye’den ilham verici hikayeler içeren belgeseller ihtiyacımız olan kahramanların kim olduğunu gözler önüne seriyor: Değişim yaratmak isteyen herkes!

Artan kuraklık, sel, orman yangını, çatışma, eşitsizlik, gıda fiyatı , vb. haberlerin yanında yer bulamayan tüm bu hikayeler kulağımıza fısıldıyor: İhtiyacımız olan tüm çözümler halihazırda mevcut, ölçeklenebilir ve herkes tarafından uygulanabilir...

Buz Devri 6 Geliyor! Buz Devri 6 Geliyor!

21 Ülkeden Güçlü bir Seçki

SYFF seçkisinde yer alan, Türkiye’nin dahil olduğu 21 ülkeden 27 kısa ve uzun metrajlı belgesel sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, deniz koruma alanları ve biyoçeşitlilik, iklim değişikliği kaynaklı çatışma ve göç, iklim değişikliği adaptasyonu, sosyal etki odaklı işletmeler, sosyal girişimcilik, sosyal ve ekolojik sorunlarda işbirliğinin önemi, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede temayı ve yaklaşımı barındırıyor.

Film seçkisinden:

-Gıda Koop indirim veya reklam yapmadığı halde New York'da metrekare başına en çok gelir elde eden, hiç müşterisi olmayan ancak her biri ayda 3 saat kooperatifin süpermarketinde çalışan 17.000 ortağı olan bir gıda kooperatifi. Gıda sistemine bambaşka bir soluk getiriyor.

-Angaza, kısa metrajlı bir film; ödüllü bir sosyal girişim olan Angaza'yı tanıtıyor. Angaza günde 1 doların altında yaşayan milyonlarca insanın temiz enerjiye erişimini finansal model üzerinde çalışarak çözmeye odaklanan bir sosyal girişim.

-Gerçek Değer, sosyal girişimcilerin iş dünyasını sosyal değişim için bir güç olarak nasıl yeniden tasavvur ettiğini gösteriyor; iş dünyasına dair bambaşka bir değer seti sunuyor.

-Kapalı Döngü, döngüsel ekonomi üzerine bir film; hali hazırda birçok sektörden başarılı örnekleri gösterirken döngüsel ekonomiye geçmezsek yaşayacağımız kaynak ve atık sorunlarına değiniyor.

- Bedava Öğle Yemeği Cemiyeti koşulsuz vatandaşlık gelirini ele alıyor; farklı politik, bilimsel ve ekonomik görüşlere sahip tarafların görüşlerini ve uygulama örneklerini aktarırken çalışmayla gelirin bambaşka bir formatla birbirinden kopabileceğini gösteriyor.

-Büyükbabamın Bahçesi bir bahçecilik filmi; mevsimsel döngüleri olduğu kadar ölümü ve kuşaklar arasındaki köprüyü de içeren yaşamın döngülerine dair bir sevgi filmi.

-Yörüngeyi Değiştirenler filminde bir avuç genç doktor adayının ve doktorun sağlık sektöründe yarattıkları büyük değişimi, azmin ve vizyonun değişim yaratma gücünü görülüyor.

-Naila ve İntifada'da Filistin'den kadınlar başrolde. İç savaş, çatışma, vb. sosyal sorunlarda basında genellikle hep erkekleri, kadınları genellikle mağdur oldukları durumlarda görüyoruz...Bu filmde hikayenin tamamının bu olmadığını, genelde görmediklerimizi, Filistin'de kadınların gücünü ve neler yaptığına tanıklık ediliyor.

Festival Destekçisi:

  • Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği
  • Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı

Hizmet Destekçisi:

  • Dinamo İstanbul
  • Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı

Yerel Organizasyon:

Mekan Destekçisi:

  • Erciyes Üniversitesi [Kurumsal]