Çok tuzlu besinlerden uzak durun
İftarda dengeli ve sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu söyleyen Diyetisyen Köleoğlu, şunları söyledi: "Tercih edilmesi gereken besinler daha çok et, tavuk, balık ve yumurta gibi protein kaynakları; tam tahıllı ekmek, bulgur gibi kompleks karbonhidratlar, lifli gıdalar ve sebzelerdir. Kızartmalar, aşırı yağlı, şekerli ve çok tuzlu besinlerden uzak durulmalıdır" dedi.
İftara hafif yemeklerle başlamanın en doğrusu olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Köleoğlu, bir bardak su ile iftar açıldıktan sonra çorba ile devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Çorbanın mideyi yormadan sindirimi kolaylaştırdığını belirten Köleoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Çorba sonrası 10-15 dakikalık bir moladan sonra kompleks karbonhidrat, protein ve sebzelerden oluşan bir ana öğün tercih edilmelidir.
Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya kuru meyveler tercih edilmelidir
Tatlıyı ana yemeğin hemen ardından tüketmek, kan şekerinin ani yükselmesine ve düşmesine neden olurken açlık ve yorgunluk hissine yol açabilir.
Bu yüzden porsiyon kontrolüne dikkat edilerek ana yemekten 1-2 saat sonrasında tüketilmeli ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya kuru meyveler tercih edilmelidir" diye konuştu.
Tatlı yerine ara öğün olarak meyve, yoğurt veya daha hafif sağlıklı atıştırmalıklar tercih edilmelidir, su tüketimi de bu süreçte ihmal edilmemelidir diyen Köleoğlu, sahur öğününün atlanılmamasını gerektiğini ve sahur yapılmasının ardından hemen yatmayıp ayakta yada oturarak biraz vakit geçirmemiz gerektiğini söyledi.