Kayseri Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde, zehirlenme tanı ve tedavi süreçleri, toksik maddelerin vücut üzerindeki etkileri ve güncel klinik yaklaşımlar detaylı bir şekilde ele alındı. Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve klinisyenlerinin konuşmacı olarak katıldığı eğitim, teorik derslerin yanı sıra interaktif vaka tartışmaları ve uygulamalı eğitimlerle pekiştirildi. Katılımcıların, toksikolojik acil durumlarla başa çıkabilecek bilgi ve becerileri kazanması hedeflendi.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekiminden kritik zehirlenme açıklaması!

'Eğitimle daha etkin tedavi sağlıyoruz'

Eğitimin koordinatörü olan Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, kurs hakkında şunları söyledi:

“Kayseri Devlet Hastanemizin ev sahipliğinde, Türkiye Acil Tıp Derneği Toksikoloji Çalışma Grubu ile birlikte bir eğitim düzenliyoruz. Toksikoloji çalışma grubumuz, Türkiye'nin dört bir yanındaki acil servislerde bulunan uzmanlardan oluşan bir eğitim grubu olup, son 15 yıldır toksikoloji ile ilgili güncel yaklaşımları takip etmektedir. Eğitimin temel amacı, zehirlenme vakalarında hem hastane öncesi hem de acil servis ve yoğun bakım süreçlerinde hastalarımıza en iyi tedavi yöntemlerini sunmaktır"

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekiminden kritik zehirlenme açıklaması!

Acil tıp hekimlerine toksikolojik acil durumlarda kritik eğitim

Otel yangını, karbonmonoksit zehirlenmesi ve sahte alkollerden kaynaklanan ölümler gibi ciddi toksikolojik acil durumlar üzerine yapılan eğitimde, etkili müdahalelerin nasıl yapılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, eğitimde siyanür zehirlenmesi, ilaç zehirlenmeleri ve elma ilaçları gibi diğer toksik etkilere karşı da farkındalık artırıcı bilgiler verildi. Eğitimde, karbonmonoksit tedavisi gibi kritik tedavi süreçlerinin detayları ele alındı.

Doç. Dr. Altıntop, “Acil tıp ve yoğun bakım uzmanlarının, zehirlenme tedavisi konusunda hızla ve etkili bir şekilde müdahalede bulunabilmesi, hastaların hayatını kurtarmak için çok önemlidir. İlk 45 dakikada yapılan müdahaleler, tedavi sürecini belirleyen en önemli faktörlerdendir,” dedi.

Zehirlenmeler genç yaşta ölümler için büyük tehdit

Kursa katılan Türkiye Acil Tıp Derneği Toksikoloji Grubu Başkanı Dr. Ayça Açıkalın Akpınar, "Kayseri'ye toksikoloji konusunda ileri düzey dersler anlatmak için geldik. Zehirlenmeler, özellikle 40 yaş altı ölümlerin önemli bir nedenini oluşturuyor. Bu nedenle, güncel bilgileri paylaşmak ve zehirlenme tedavisi konusunda farkındalık yaratmak için buradayız" şeklinde konuştu.

Kanser çaresiz bir hastalık değildir! 1-7 Nisan Kanser Haftası Kanser çaresiz bir hastalık değildir! 1-7 Nisan Kanser Haftası

Toksikoloji kursu 16 Şubat'ta değerlendirme oturumu ile sona erecek

Kurs, 16 Şubat’ta yapılacak değerlendirme oturumu ile sona erecek. Katılımcılar, edindikleri bilgileri pekiştirerek zehirlenme vakaları ile başa çıkma konusunda daha donanımlı hale gelecek.

Kaynak: İHA