24 Kasım her yıl ülkemizde kutlanır, geleceğimizde emeği olan geçmişimizdeki izleri de ne olursa olsun silinmeyecek olan emektar öğretmenlerimiz, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sevgi ve saygı ile anılıp, ziyaret edilir. 24 Kasım, 1928 yılında Latin harflerinin 1 Kasım 1928 tarihinde kabul edilişinin ardından Millet Mektepleri’ nin açılıp o tarihlerde okuma yazma seferberliğinin başladığı gün. Ayrıca Atatürk’ümüzün Başöğretmen olarak kabul edildiği gün de bugündür.

Mustafa Kemal Atatürk o dönemlerde, öğretmenlere ithafen yaptığı bir konuşmada şu ifadeye de yer verir: ”Arkadaşlar, yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarılarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” Böylesine önemli bir vizyona hizmet eden, nice öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Öğretmen, bir öğrenci için yeri gelir bir anne-baba, yeri gelir bir abla-abi olur. Öğretmen, öğrenci için öğreten bir kişi olmaktan çok öte, hayallerimizde de yer alır. Ben bu noktada Ruffini’ye katılarak benim için; ”öğretmen mum gibidir, kendini tüketerek başkasına ışık verir.” Demektir. Peki ya sizin için öğretmen ne demek?

Bu soruma cevap verirken sevgili okur sona geldik. Hoşça kalın…