TURUNÇGİLLER: Turunçgiller, özellikle portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi meyveler, C vitamini bakımından zengindir. C vitamini Bağışıklık Hücrelerini Aktive Eder. Bu hücreler, enfeksiyonlarla, bakteri, ve virüslerle mücadelede önemli bir rol oynar. C vitamini, iltihaplanma sürecini düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

 Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi viral enfeksiyonlara karşı direnci artırabilir. C vitamini, bağışıklık sistemi hücrelerinin gelişmesine ve çoğalmasına yardımcı olabilir.

ZERDEÇAL: Zerdeçal, içindeki aktif bileşen olan kurkumin antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olmasıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur. İçerdiği kurkumin, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltmaya destek olabilir. 

Özellikle, bağışıklık sistemini aşırı reaksiyonlardan koruyarak otoimmün hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlayabilir.

ZENCEFİL:  Zencefil, hücre hasarını azaltır ve bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Zencefilin anti-inflamatuar etkileriyle bağışıklık sistemini destekleyerek koruyucu bir rol oynayabilir. Zencefilin bazı bileşenleri, bağışıklık hücrelerini aktive ederek vücudun enfeksiyonlarla savaşma gücünü arttırır.

Zencefil, sindirim sistemine de olumlu etkilerde bulunarak vücuttaki besinleri daha iyi bir şekilde emebilir. Bu sayede bağışıklık sistemine  destek olabilir.

ACI BİBER: Acı biberler, içerdikleri aktif bileşen olan Kapsaisini barındırır. Bu bileşik, acı biberlere acılığını veren bir bileşiktir ve antioksidan özelliktedir. Kapsaisin, iltihaplanma ile savaşarak bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekler.

 Enerji harcamasını artırarak bağışıklık sistemini destekler. Kapsaisin, sinir uçlarına etki ederek bir tür uyarım sağlar. Bu uyarım, bağışıklık sistemi üzerinde değişikliklere neden olabilir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayabilir.

 

Kayseri'de 2 Aralık Pazartesi günü nöbetçi olacak eczaneler! Kayseri'de 2 Aralık Pazartesi günü nöbetçi olacak eczaneler!