Fuarda en çok oyalandığım stantlar, Dergâh, Ötüken, YKY, Doğu Batı, İş Bankası Yayınları ve Atatürk Kültür Merkezi oldu. Daha çok buralardan aldım kitapları. Şüphesiz diğer yayınlarda güzeldi ve renk katmışlardı. Gözümün en fazla aradığı ise Boğaziçi Üniversitesi yayınlarıydı. İlk Fuarda olup sonra gelmemesi üzücü. Umarım ve dilerim bir dahaki fuarlara gelir. Söz edeceğim kitaplar ise şunlar:

Bir Başka Paris, M. Orhan Okay, Dergâh, Ocak 2016. 60’ların Paris’ini anlatmış hoca, enfes üslubu ve objektifinden emsalsiz karelerle. Bu albüm-kitap mutlaka okunmalı, temaşa edilmeli.

Resimli İstanbul, Orhan Pamuk, YKY, 2. Baskı, 2016. Kitap 2015’te çıktığından beri ilgimi çekmekteydi, ben de kitapçıda karıştırdım ilk çıktığında, ancak kitap meraklılarının anlayacağını umduğum bir duyguyla, çok karıştırıldığı için yıpranmış olduğundan ve başka bulunmadığından almamıştım. Şimdi hiç dokunulmamışını aldım. Bu da bir albüm-kitap ve ünlü yazarımızın objektifinden olanlar da dâhil pek çok fotoğraf var ve tabi Pamuk üslubu… okumaya değer.

Bir İnanç Ve Kültür Takipçisi Yahya Kemal, H. Ömer Özden, Ötüken, 3. Baskı, 2016. Hoca adeta zihin arkeolojisini yapmış büyük mütefekkirimiz Yahya Kemal’in, hem zihniyet dünyamıza merak duyanlar, hem de Yahya Kemal’i anlamak isteyenler için harika bir kaynak.

ABD Tarihi, A. Nevins, H. S. Commager, Çeviren: Halil İnalcık, Doğu Batı, 8. Baskı, 2016. Büyük Tarihçimiz merhum Halil İnalcık çevirisi olmasının güveniyle aldım kitabı, yanılmamışım. Hem çeviri dili, hem de kitap fevkalade. Karıştırmak üzere elime almama rağmen bırakamadım. Kendini okutan kitaplardan.

Doğu Batı Dergisi’nin bazı sayılarını da zikretmeden geçemeyeceğim. “Kişinin Kendisiyle Savaşı” başlıklı 48. Sayı, “2. Meşrutiyet” başlıklı, 45. ve 46. Sayılar. “Sinema Tutkusu” başlıklı, 72. 73. 74. Ve 75. Sayılar güncelliğini ve güzelliğini koruyan, kitap kıratında dergiler. Tabi bütün sayılar öyle, bende eksik olup yeni aldıklarımdan arz ediyorum.

Türkiye Ulu Camileri, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı yayını olan bu güzel albümün fotoğraflarını, merhum Mustafa Cambaz çekmiş. Kitabı Şaban Abak yayına hazırlamış. 2016 yılında basılmış olan kitabın fotoğrafları 2015 yılında çekilmiş. Paha biçilmez bir albüm.

Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan’ın Makalelerinden Seçmeler, MüjgânCunbur, Atatürk Kültür Merkezi Yayınları, 1990. Büyük Hocanın makalelerinden seçilenler yanında, makalelerinin bibliyografyasının da yer aldığı kitap, içeriği gibi görünüşüyle de çok güzel, siyah deri cilt,merhum hocanın vakarını çağrıştırdı bana.

Kerbelâ –Biz Hüseynilerdeniz, Ahmet Özhan, Muharrem İlahilerinden oluşan 2 Cd, notalarının ve sözlerinin yer aldığı bir kitapçık, DİB Yayınları, 2014. Dinlemeye ve okumaya değer.

Konfüçyüs’ün, “Tanrım bana kitap dolu bir evle çiçek dolu bir bahçe ver” niyazını her kes için diliyorum.